- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ת"פ 24105-02-12
|
ת"פ בית דין אזורי לעבודה באר שבע |
24105-02-12
15.4.2012 |
|
בפני : א. סלע |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: חב' דילייט 2005 בע"מ ח.פ 513729749 |
| החלטה | |
1. לפניי בקשה לעיון והעתקת התיק שבכותרת שהגישה הגב' שרית אלדר, המתלוננת בתיק זה (להלן - צד ג'). (להלן - הבקשה).
2. לטענת צד ג', החומר המבוקש נדרש לה לצורך ניהול תביעת נזיקין שהגישה כנגד הנאשמת (ת.א. 156772/09) בבית משפט השלום בהרצליה, בגין תאונה מיום 2.1.07 בה נפגעה באורח קשה בידה ונגרמה לה, בין היתר, קטיעה של הזרת וחלק מכף היד.
3. המאשימה מתנגדת לבקשה, מן הטעמים כלהלן -
א. צד ג' לא פירטה מכח איזו הוראה היא מגישה את הבקשה ומהו האינטרס בקבלת החומר ובחרה להשמיט את המידע כי המאשימה כבר העבירה לרשותה העתק מהודעות המתלוננת ומכתב האישום.
ב. על פי הנחית הפרקליטות מס' 14.8 לעיון והעתקת חומר חקירה, למתלונן זכות לעיין בחומר החקירה בתום פרשת התביעה ולא לפני כן על מנת שלא לפגוע במשקל שיינתן לעדותו של המתלונן בתיק הפלילי.
ג. זכותו של אזרח לעיין במסמכים המוחזקים בידי הרשויות מעוגנת בחוק חופש המידע, אולם זכות זו אינה מוחלטת ואפשר שתיסוג מפני אינטרסים ושיקולים אחרים.
ד. תנאי הכרחי למימוש זכות העיון הוא קיומו של אינטרס לגיטימי של המבקש. נפסק כי עוצמת האינטרס לעיון עלולה להיחלש כאשר מדובר בבקשה לקבלת מידע בתיק פלילי לצורך ניהול תיק אזרחי.
ה. במקרה מושא הבקשה, קבלת החומר מבוקשת להוכחת תביעה נזיקית ומשמדובר באינטרס כספי, הרי שהוא אינטרס בעל עוצמה חלשה.
ו. צד ג' לא התייחסה, בבקשתה, לשאלה האם אין בידיה להישען על ראיות אחרות לצורך הוכחת תביעתה שאין בה כדי לפגוע באינטרסים הנגדיים השוללים את הגילוי. העובדה שצד ג' הגישה את תביעת הנזיקין מבלי לעיין בתיק החקירה מלמדת שיש בידיה די ראיות להוכחת תביעתה גם מבלי להיזקק לתיק החקירה.
ז. לצד ג' עומד סעד חלופי של פנייה לבית המשפט לפניו מתבררת תביעת הנזיקין, בבקשה לזמן עד מהתמ"ת לשם הצגת תיק החקירה.
דיון והכרעה -
4. המאשימה נתפסה לכלל טעות שעה שראתה בבקשת צד ג' בקשה לעיון בחומר החקירה.
5. עיון בבקשת צד ג' מעלה כי ביקשה לעיין בתיק בית המשפט ולהעתיקו ולא בחומר החקירה. צד ג' טענה כי " ישנה חשיבות כי בידי הח"מ יהא התיעוד המתייחס להליך הפלילי המתנהל בפני בית משפט נכבד זה, הן לכתב האישום, הן לעדויות שישמעו בפני בית המשפט והן להכרעת בית המשפט הנכבד, למוצגים שיוגשו ולראיות שיובאו בפני בית המשפט."
6. משכך, טיעוניה של המאשימה באשר לעיון בחומר החקירה כלל לא רלוונטיים לענייננו, באשר כלל לא נתבקשו על ידי צד ג'.
7. ולענייננו - צד ג', אשר איננה בעלת דין בתיק שלפנינו, מבקשת לעיין בתיק בית המשפט. על בקשה זו חלות תקנות בתי המשפט ובתי הדין לעבודה (עיון בתיקים), תשס"ג-2003, (להלן - תקנות עיון בתיקים) המסדירות, בין היתר, עיון בתיקים המתנהלים בבתי הדין על ידי מי שאינו בעל דין. בהערת אגב יצויין כי תקנות אלה, אשר נתקבלו בשנת 2003, החליפו את תקנות הארכיון הארכאיות משנת 1935, אשר הסדירו את נושא העיון בתיקי בית המשפט עד אז.
8. בתקנה 4 לתקנות עיון בתיקים נקבע -
"(א) כל אדם רשאי לבקש מבית המשפט לעיין בתיק בית משפט (להלן - בקשת עיון), ובלבד שהעיון בו אינו אסור על פי דין.
(ב) בקשת עיון תוגש לשופט או רשם שהתיק נדון לפניו, ובאין אפשרות כאמור, לשופט או רשם שיקבע נשיא בית המשפט.
(ג) בקשת עיון תהיה מנומקת ותוגש לפי טופס 2 שבתוספת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
